Klassiska sconesEtt härligt recept som ger fint, gyllenbruna, klassiska scones! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Hanna
11 januari 2023
Mkt bra och enkelt grundrecept på klassiska scones. Vill man sedan avancera det lite så är det kul att testa sig fram med andra tillbehör. Använder alltid detta recept sedan flera år tillbaka. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
6 december 2022
Svar av Namn/signatur
20 april 2024
Svårt att utföra receptet men otroligt goda! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Lons
25 december 2021
Mkt goda Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Jonte
18 april 2021
Familjen älskar dessa.. varierar ibland med en tsk kardemumma eller annan krydda för att ge dem en liten twist. Jag brukar dock dela degen i 6-7 bitar utan skåror så blir det mer som individuella scones. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
18 april 2021
Sämsta receptet någonsin. Svar av Namn/signatur
25 december 2021
Har du provat att lägga i en gnutta tönski? Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Arne Nilsson, Borås
22 november 2020
Mums! Svar av Namn/signatur
25 december 2021
Testat tönski ser jag Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Anita
7 juli 2020
Kan man ta rågsikt i stället för vetemjöl? Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
baka är bra
23 juni 2020
det blev helt otroligt gott tack för receptet på dem bästa scones :D Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Salt bae
12 april 2020
Mina blev lite salta, vad kan jag ha gjort för fel? Föe visst är 15ml en tsk? Svar av Namn/signatur
13 april 2020
Nej, 15ml är en matsked. En tesked är 5ml. Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GlassMera glass!Finns det något godare än glass? Yoghurt- och saffransglass känns lyxigt och friskt! Enklaste - och godaste - pastanPasta på italienskaIbland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek. SconesFruktsconesVi är många som gillar scones! Att scones är populärt är kanske inte så konstigt - detta snabba bröd, som inte behöver jäsa, är lättbakat, kan varieras på många sätt. Och det smakar fantastiskt! Nybakade scones, med smör och ost, kanske en god citrusmarmelad eller sommarens sylt från förrådet? Och så te till, förstås! Variera sconesen med ett recept där torkad frukt och grahamsmjöl ger god smak åt brödet. Baka en omgång fruktscones, koka en kanna gott te och njut inne i värmen medan vårvintern härjar som värst utanför fönstret. Snabba, men varma mathälsningar från pepparochsalt! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Skriv din kommentar här!