![]() ![]()
Färdig mix med torrmjölkspulver?
![]() Jag funderar på att göra egen sconesmix, dvs mäta upp alla torra ingredienser, lägga i plastbukar för att sedan bara ta fram och blanda med smör och fil. En tanka har varit att blanda torrmjölkspulver i mjölblandningen så att det bara är att tillsätta smör och vatten när det är dags att baka (smör har jag alltid i frysen men mjölk/fil/yoghurt är det inte alltid det finns i mitt kylskåp. Vad tror du om det? Det blir ju ganska magert, jämfört med fil, kanske det blir bäst att öka på smörmängden?
- Brittis
![]() Vilken bra idé för trötta morgnar! Det kanske jag också skulle ta och prova? Torrmjölkspulver i scones har jag aldrig provat men en annan idé är att använda mjölk som fryses i portioner (exempelvis avklippta mjölkpaket). Vad tror du? Eller är det någon läsare som har ett bra förslag eller har provat torrmjölkspulver? ![]() ![]() ![]()
|
|
Jag har nu testat att göra egen sconesmix flera gånger, jag gör den numera varje gång vi åker till Spanien så vi får nybakat till frukost någon gång i veckan. Jag använder Zeinas recept, (Perfekta scones - Zeinas Kitchen ) gör ½ sats i varje påse. Till en halv sats tar jag 0,5 dl mjölkpulver, till 2 dl vatten. Jag delar upp smör i 50 grams bitar som jag fryser, lägger i en kylväska och stoppar i frysfacket när vi kommer fram. Har också testat med olika smaksättningar, hackade nötter, saffran eller frön. Det är trevligt med lite variation. Det går alldeles utmärkt att använda mjölk eller yoghurt istället för vatten, mjölkpulvret påverkar då varken smaken eller konsistensen