Apelsinscones med mandelLätt, gott och roligt med små scones i muffinsformar. Mandel och apelsin går fint ihop. Passar såväl frukost som fikabordet! Du behöver
Gör så här:Blanda mjöl, hackad mandel, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Rulla ut degen till en cirka tre centimeter tjock korv och skär den i 20 bitar. Lägg bitarna i små muffinsformar. Tryck ett hål i mitten av varje scones och häll i lite marmelad. Grädda i 225 grader i cirka 12 minuter. Servera nygräddade och varma, som de är eller med smör och ost! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrötDagens viktigaste målStarta dagen med en rykande skål gröt! Varför inte en klassisk mannagrynsgröt med bär och mjölk? KakorÄppelfest!Äpplen kan användas till de mest skilda rätter. Från äppelmos till kryddig äppelkaka. Sylt och saft av jordgubbarJuni månads bästa: jordgubbarna!Jordgubbarna hänger röda i trädgården och på självplock. Utanför alla mataffärer snubblar man över stånd, fyllda med små lådor med lockande gubbar. Passa på när de är billiga och färska och koka syltgrytan full med jordgubbssylt! Tillsammans med rabarber i sylt piggas jordgubbarna upp av syrligheten. Dessa båda godsaker i lika delar är goda i saft också. Och glöm inte att ta en paus mellan saftande och syltande, i sällskap med en skål jordgubbar och mjölk. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Inte så illa! Tog aprikosmarmelad i stället och det var gott.