Sconesen jäser inte!
Varför blir mina sconesrundlar så platta när jag följer receptet? De jäser ju inte så därför undrar jag hur man får dom så som dom ser ut på bilderna här?
- Caroline
Hej Caroline! Trist att det inte blir bra! Det är svårt att säga exakt varför men jag ska försöka komma med några tips till nästa gång. Först och främst degen/ smeten: Bakpulvret ska blandas noga i mjölet. Margarinet/ smöret ska fördelas noga i mjölet. Degen ska vara så lös som möjligt - för mycket mjöl gör att brödet jäser upp dåligt. Knåda degen med måtta - sluta så fort du har en jämn deg som går att forma till scones. Platta ut rundlarna cirka en centimeter tjocka. Temperaturen på ugnen: Kolla att ugnen är riktigt varm när du sätter in plåten. Då jäser sconesen upp bättre. Är du osäker så höj värmen och sätt in plåten i en "för varm" ugn. Skruva sedan ner efter någon minut. Prova detta och lycka till med bakandet! / Magnus MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostLyxigt nybakat!Sparka igång dagen med stil! Hembakta frallor vinner över vilket morgonhumör som helst. SmåkakorFrön som sätter smakSolrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel. HöstlovBaka på höstlovetDet finns förstås mängder av kluriga sätt att baka läskigt goda och snygga kakor till Halloween! Med mintglasyr i spritsen kan man dekorera chokladkakor med spindlar, spöken och monster... Muffins är en bra grund som kan användas till små monsterbakelser. Baka dem med rivna rödbetor i smeten, dekorera och vips blir det blodröda muffins som görs otäckt snygga med strössel, godisbitar och karamellfärg. Fantasin sätter gränserna - baka inte för kusligt bara... Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|