För hård yta på sconsen?
Hej hej! Mina scones får ofta en för hård yta, även om de är mjuka inuti. Hur kan jag få dem mjukare utanpå? Jag använder gasugn och har lite svårt att regelera värmen. Kan den hårda skorpan bero på det?
- Lena
Jag skulle gissa att ugnen har betydelse för ytan på sconesen. Kanske är det lite väl varmt i din ugn? Kanske är det lite mera ånga i den än i de flesta? Prova att pensla bröden med lite filmjölk eller mjölk innan gräddningen och täck med handduk när de svalnar så bör de bli mjukare. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Kyckling i curryLångkok blir mustigt värmande grytor!Glöm grytan på spisen och bjud på riktigt mustig currygryta! Grön bufféGrön buffé till Kristi himmelfärdsdagLånghelg eller bara en ledig dag? Ta chansen att bjuda på enkel vårbuffé med smakrika och överraskande primörer, varför inte ogräspaj med kirskål! SmulpajSolmogna bär i smulpajPå några minuter har du blandat ihop degen till grundreceptet - socker, vetemjöl och smör. Nyplockade bär betyder pajkalas! Särskilt till syrliga pajer som krusbärspaj är vaniljsås gott. När de första blåbären mognar strax blir det blåbärspaj med vanilj och självklart går det bra att göra pajen glutenfri eller mjölkfri. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|