För hård yta på sconsen?
Hej hej! Mina scones får ofta en för hård yta, även om de är mjuka inuti. Hur kan jag få dem mjukare utanpå? Jag använder gasugn och har lite svårt att regelera värmen. Kan den hårda skorpan bero på det?
- Lena
Jag skulle gissa att ugnen har betydelse för ytan på sconesen. Kanske är det lite väl varmt i din ugn? Kanske är det lite mera ånga i den än i de flesta? Prova att pensla bröden med lite filmjölk eller mjölk innan gräddningen och täck med handduk när de svalnar så bör de bli mjukare. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Lingon till mat och bakningSyrligt och sött med lingonLingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och? Första adventStillsam adventsfikaNu är det dags för adventsljusstakarnas ljus över bordet, stjärnor i fönstren, och kanske en trevande tomte i någon vrå. Än är vi inte varma i kläderna, så stora lussekattsbaket får vänta till en annan dag. Njut av en liten sats klassiska pepparkakor med goda ostar som vuxna tillbehör. Kombinationen pepparkakor med ädelost är en modern klassiker. En snabbakad mjuk pepparkaka sätter smak på adventsfikan utan krångel. Så skramla lite med pepparkaksformarna, tänd första ljuset och låt första advent bli en bra ursäkt för en riktigt god fika. I all enkelhet! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|