Grahamsscones

Lite grövre scones som passar utmärkt med smör och ost!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk eller filmjölk
  • 80 g smör
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av jaaaaag som baka
21 oktober 2012

goda de va!! :D

Kommentar av o
29 februari 2012

Det här receptet är himla gott, tillskillnad från vanliga scones som är sötade med socker...

Jag har aldrig hört att man kan ha grädde till scones, däremot brukar jag ha philadelphia (cream cheese) och drottningsylt till mina ibland. DET är HIMLA gott!

Kommentar av 12w
21 januari 2012

Visst kan man ha grädde och sylt till scones!?

Jag vill ha det men min mamma säger att det är en "tokig ide" eftersom man inte ska ha grädde o sylt till scons!!!

det kan man visst elerhur!!?!??!?!?

Svar av Susanne
20 april 2012

Visst kan man ha grädde o sylt till scones. Det blev vi serverade på Ritz i London när vi skulle ha Afternoon Tea .

Svar av Bea
30 januari 2013

Man brukar servera något som heter "Clotted Cream" till scones. Så det var förmodligen det ni fick på Ritz(det fick jag i alla falla när jag var där). Men grädde funkar också utmärkt!

Kommentar av osignerat
16 juni 2011

Stora fina scones!

Svar av Namn/signatur
16 juni 2011

mina blev små och fula:( not not igelkott;)

Kommentar av ME
7 april 2011

Ska baka de, det verkar jättegott, enkeklt och nyttigt. Tack för receptet! :D

Kommentar av Sandra
7 februari 2011

Goda! Känns lite "matigare" än klassiska scones.

Kommentar av Bagare Bengt
18 mars 2010

De blev väldigt smuliga och torra. Jag använde mjölk, är det därför?

Redaktionens kommentar
Nja... inte bör det bero på mjölken. Skulle tro på för mycket mjöl, eller för lång tid i ugn.
Kommentar av shaken
26 september 2009

ska göra dem nu =D mumsigt ska det bli!

Kommentar av Cleopatra
21 september 2009

Snabbt och smidigt att göra, väntar förfullt på mina i ungnen...muuummmssss!!!

Kommentar av Elin
18 oktober 2009

Mummmms!ska göra dom nu låter supergott!:)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Salladstider

Lätt start på året

Efter jul och nyår med all mäktig mat känns det helt rätt att börja året med en sallad!

salladsrecept.se

Kyckling till helgen

Smakfylld kyckling

Fira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia.

kycklingrecept.nu


Formbröd

Kom i form med hembakat bröd!

Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd!

Vägen till ett gott bröd är ofta att vara försiktig med mjölmängden. För mycket mjöl ger torra bröd som inte jäser upp som de ska. Men degen blir lätt vek (lös) med mindre mjöl och om man använder grovt mjöl eller mycket rågmjöl och då kan en form vara lösningen.
Baka klassiska fullkornsbröd med surdeg och massor av hela korn – perfekt till ost, kallskuret och till inlagd sill. Gör gott och enkelt rågbröd till frukostmackorna eller gör ett surdegsbröd med mycket råg, russin och pumpafrön. Eller till brytbrödet på morgonen.
Men inte bara grova bröd mår bra av stöd. Även ljusa och luftiga brödtyper blir bättre i for-men. En focaccia görs av en vek deg som jäser fina luftbubblor i en långpanna, prova en variant med ost eller med oliver! Och till det godaste rostbrödet krävs också en form – hembakat toastbröd är en oslagbar frukost. Håll formen helt enkelt, eller snarare – låt formen hålla din deg!

 hembakatbrod.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...