Scones på filmjölkGer mjuka och goda scones! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner filmjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma! Kommentar av
Maria
24 augusti 2013
Jag brukar ta smaksatt yoghurt istället. Blir lite variation i smaken då. Gillar päron yoghurt eller blåbär. Plus att jag tar havregryn och lite krossade linfrön för att hjälpa magen. ;) Kommentar av
Miranda
28 juni 2013
Hur skriver man ut receptet utan att behöva få med hemsidan, hittar ingen skrivar ikon. Måhända att jag blivit blind :) Svar av Ellie
26 juli 2013
Bara markera och kopiera texten. Sen klistra in i Word :) done! Kommentar av
Sconesmannen
25 mars 2013
Fungerar jättebra med majsmjöl om man vill göra de glutenfria! Brukar även byta ut 1 dl av mjölet mot solrosfrön, pumpafrön och linfrön - blir knaprigt och gott. Kommentar av
Baristashopen
13 januari 2013
Jag gör dessa varje helg. Ett hett tips är att använda flytande smör och att ha 5-6dl filmjölk och 8 dl vetemjöl (skippa grahamsmjölet). Try it you'll like it! www.baristashopen.se Svar av Baristashopen.se
2 februari 2013
4½ dl filmjölk blir bäst. Det blir lite kletigare, men riktigt saftiga och fina scones blir det! Att hälla lite vatten i ugnen ska jag testa nu! spännande! Kommentar av
osignerat
24 november 2012
Skicka in en 1/2dl vatten i ugnen när du stänger luckan Då får dom en fin knaprig yta mmmm Svar av Jocke
11 februari 2013
Var då? Alltså var ska vattnet vara? Ska man bara hälla det på ugnsgolvet? Eller är jag dum i huvudet? Svar av Hanna
14 februari 2013
Japp, på ugnsgolvet! Svar av Jocke
16 februari 2013
Ok, tack Hanna xD Kommentar av
P+-S
26 augusti 2012
Jag har varken grahamsmjöl eller havregryn, funkar det att ersätta allt mjöl med vetemjöl?
Redaktionens kommentar
Det ska nog gå bra. Prova kanske får du öka mängden mjöl lite.
Kommentar av
Lena
11 maj 2012
Vilket bra recept! Jag bytte grahamsmjölet mot havregryn, och tog flytande margarin. Perfekta scones! Kommentar av
Theadora
8 februari 2012
Den här recepten är verkligen något att rekomendera, jätte goda & mjuka! Kommentar av
Martine
21 januari 2012
lördag morgon är bakning av super goda scones. Sonen dock tyckte dem smakade inte så goda som ICA paket scones. Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarBaka själv de bästa frukostbullarnaVill du ha nybakat till frukost på bara 10 minuter? Prova snabba frukostbullarna som du jäser över natten! FrukostbullarVakna mjukt!Frasiga frallor i all ära, men ibland behöver man vakna riktigt mjukt! Tunna, mjuka vetekakor med ost kan aldrig vara fel! Den som vill äta lite luftigare bakar tekakor. Sedan finns alltid nyponbullar, mjuka hålkakor eller kanske ett gott franskbröd. Mjuka gifflar smakar förresten utmärkt med smör, ost och lite citrusmarmelad! God morgon! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
<<<<<<<<du är så duktigt!