Ost- och olivsconesGoda scones med ost och oliver passar både som matig fika och till sallad eller soppa! Du behöver
Gör så här:Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet tillsammans med olivoljan. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken, oliverna och 1 dl av osten och rör ihop till en deg. Rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Strö ut resten av osten på sconesen. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma med smör och ost eller till soppan! Kommentar av
Rebecka, 26
13 december 2009
Fantastisk inspirationssajt. Jag älskar scones - och ännu mer nu! Kommentar av
aeln
3 februari 2010
det var as gott<3<3 Kommentar av
Nicko
25 februari 2010
När ska Olivoljan i??? :D
Redaktionens kommentar
Tillsammans med smöret.
Kommentar av
Thomas
8 februari 2009
villken underbar sida :)
Redaktionens kommentar
Tack, tack!
Kommentar av
Kanel.
22 februari 2009
Hej, det vore rätt bra att få reda på hur många scones det blir så man vet hur man ska anpassa receptet efter antalt vänner.
Redaktionens kommentar
Fyra scones är lagom
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Varma sopporSnabb ärtsoppaMixat är inte slätstruket! Gör grön ärtsoppa och locka fram smaker på några minuter. Baka med rabarberÄlskade rabarber!Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara. FormbrödKom i form med hembakat bröd!
Vägen till ett gott bröd är ofta att vara försiktig med mjölmängden. För mycket mjöl ger torra bröd som inte jäser upp som de ska. Men degen blir lätt vek (lös) med mindre mjöl och om man använder grovt mjöl eller mycket rågmjöl och då kan en form vara lösningen. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
jag använder bara olja i stället smör vid bak. Det är så lätt att bara trycka ned måttet i mjölet så har man en grop som man fyller med olja så mycket som det skall vara.