Ost- och olivsconesGoda scones med ost och oliver passar både som matig fika och till sallad eller soppa! Du behöver
Gör så här:Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet tillsammans med olivoljan. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken, oliverna och 1 dl av osten och rör ihop till en deg. Rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Strö ut resten av osten på sconesen. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma med smör och ost eller till soppan! Kommentar av
Rebecka, 26
13 december 2009
Fantastisk inspirationssajt. Jag älskar scones - och ännu mer nu! Kommentar av
aeln
3 februari 2010
det var as gott<3<3 Kommentar av
Nicko
25 februari 2010
När ska Olivoljan i??? :D
Redaktionens kommentar
Tillsammans med smöret.
Kommentar av
Thomas
8 februari 2009
villken underbar sida :)
Redaktionens kommentar
Tack, tack!
Kommentar av
Kanel.
22 februari 2009
Hej, det vore rätt bra att få reda på hur många scones det blir så man vet hur man ska anpassa receptet efter antalt vänner.
Redaktionens kommentar
Fyra scones är lagom
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GratängerVärmande och matiga potatisgratängerEnkel vardagsmat eller lyxigt tillbehör till helgsteken? En klassisk gratäng med potatis som bas är båda delar! PizzaNy sajt!Ännu en god nyhet i början på året: Pepparochsalt presenterar en ny sajt med bara pizzarecept ! BakabullarÄppelbullarBullbak är en garanterad myshöjar i köket. Doften är en magnet för att fikasugna. Visst är nygräddare kanelbullar fantastiskt gott. Men vill du ha omväxling går det att baka läckra vaniljbullar, mjuka chokladbullar, goda nougatsnurror eller blåbärsbullar. Själva slår vi ett slag för nygräddade äppelbullar. Perfekt till kaffet, oavsett när du dricker det! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
jag använder bara olja i stället smör vid bak. Det är så lätt att bara trycka ned måttet i mjölet så har man en grop som man fyller med olja så mycket som det skall vara.