![]() ![]()
Äppel i scones?
![]() Kan man hacka ner äpplen i sconesdegen? Äpplena jag tänker på, är ganska saftiga, så jag förmodar att jag måste ändra mjölmängden. Tänkte använda dinkelmjöl/grahamsmjöl och kanske lite havrekli. Vilka mängder skall jag använda? (På ett ungefär.) Jag skall väl ha skalet kvar på äpplena om jag vill ha så mycket fiber med som möjligt? Jag har 4 falser i ugnen... vilken fals, nerifrån, skall jag grädda sconsen på? Många frågor, men jag håller på att lära mig baka och laga mat lite nyttigare.
- BettyBoop71
![]() Du kan prova med små äppelbitar i sconesen. Det grå bra. Om du inte ta några större mängder, cirka 0,7 dl så behöver du nog inte justera mjölmängden heller. Ja, skalet innehåller fiber. Och vill du byta ut två-tre matskedar mjöl mot kli så går det bra. Men du ska nog behålla mängden fett om bröden inte ska bli för torra. Grädda scones i mitten av ugnen, det brukar passa de flesta ugnar. ![]() ![]() ![]()
|
|