Äppel i scones?
Kan man hacka ner äpplen i sconesdegen? Äpplena jag tänker på, är ganska saftiga, så jag förmodar att jag måste ändra mjölmängden. Tänkte använda dinkelmjöl/grahamsmjöl och kanske lite havrekli. Vilka mängder skall jag använda? (På ett ungefär.) Jag skall väl ha skalet kvar på äpplena om jag vill ha så mycket fiber med som möjligt? Jag har 4 falser i ugnen... vilken fals, nerifrån, skall jag grädda sconsen på? Många frågor, men jag håller på att lära mig baka och laga mat lite nyttigare.
- BettyBoop71
Du kan prova med små äppelbitar i sconesen. Det grå bra. Om du inte ta några större mängder, cirka 0,7 dl så behöver du nog inte justera mjölmängden heller. Ja, skalet innehåller fiber. Och vill du byta ut två-tre matskedar mjöl mot kli så går det bra. Men du ska nog behålla mängden fett om bröden inte ska bli för torra. Grädda scones i mitten av ugnen, det brukar passa de flesta ugnar. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HelgmenynSvamp gillar ostSvamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost! PajreceptLättlagad fest!Paj till helgen? Gör någon av de klassiska recepten eller en ny variant av paj med korv och champinjoner! Varm vegoVarm vegogryta med quorn och chili!
Bönor och linser är framtidsmat. Miljöbra, proteinrika och fulla med smak. Billiga mättande och framförallt goda! Och det är länge sedan nu vi bara åt bruna bönor till fläsk … Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|