Bruna sconesEtt 50-talsrecept som håller fint även i dag! Lite grövre mjöl och lite mindre fett än vanligt. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Arbeta in det kalla smöret till en grynig massa. Blanda i mjölken och knäda hastigt ihop till en deg. Dela i två delar och forma till två runda kakor, en centimeter tjocka. Skär korsvis i fyra bitar och nagga med gaffel. Lägg på smord plåt eller bakplåtspapper och baka av i 250 grader i cirka 10 minuter. Kommentar av
sconesälskaren
6 augusti 2012
Gjorde dessa med bara grahamsmjöl..otroligt gott o krispigt! Älskar dem, men hur många kalorier kan dessa innehålla?:) Kommentar av
Bakaren
1 augusti 2011
Helt awesome, ska nog prova det! Kommentar av
LillaMy
13 februari 2011
Kan man ta youghurt eller fil istället för mjölk? Kommentar av
aramia
4 oktober 2009
mmm.... Kommentar av
ade
17 november 2009
fungerar väldigt dåligt om man inte tillsätter ca dubbelt så mycket mjöl! Kommentar av
tanya
7 augusti 2010
Oerhört goda! Jag och min sambo har gjort det till en tradition att äta brunch på lördagarna och dessa scones är en av våra favoriter =) Vi har inte ändrat något i receptet förutom att man kanske slänger i lite extra mjöl då och då. Jag ersätter alla mjölkprodukter med laktosfria produkter, men det lär knappast förändra smaken. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KycklingCitrongrilladCitron och timjan kan aldrig bli fel. Servera citronkyckling, där honung och timjan ger smak. Mat för småHemlagad mat åt alla barn!Ge ditt barn stora matupplevelser. Hur då? Med enkla recept på allt från bärmos till fisk i ugn! BrödreceptUtflykt!En picknickkorg utan bröd känns aldrig komplett. Vid sidan av de kalla pannkakorna och pajen är en god baguette eller gott franskbröd aldrig fel. För den som vill vara mera klassik är mjuka hålkakor, tekor eller ett saftigt, skållat rågbröd alla goda val. Plockat med grillen? De bästa korvbröden och hamburgerbröden bakar du naturligtvis själv! Då var utflyktsmaten ordnad, nu hoppas vi bara på fint väder! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Hej,
Hur får du 285 g mjöl att bli en "grynig massa" med hjälp av 20 g smör? Säkert att det inte ska vara 120 g? Jag la nog i minst det dubbla men sedan löste ju mjölken problemet. Använde siktat Dinkel, frasigt och gott.