Bruna sconesEtt 50-talsrecept som håller fint även i dag! Lite grövre mjöl och lite mindre fett än vanligt. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Arbeta in det kalla smöret till en grynig massa. Blanda i mjölken och knäda hastigt ihop till en deg. Dela i två delar och forma till två runda kakor, en centimeter tjocka. Skär korsvis i fyra bitar och nagga med gaffel. Lägg på smord plåt eller bakplåtspapper och baka av i 250 grader i cirka 10 minuter. Kommentar av
sconesälskaren
6 augusti 2012
Gjorde dessa med bara grahamsmjöl..otroligt gott o krispigt! Älskar dem, men hur många kalorier kan dessa innehålla?:) Kommentar av
Bakaren
1 augusti 2011
Helt awesome, ska nog prova det! Kommentar av
LillaMy
13 februari 2011
Kan man ta youghurt eller fil istället för mjölk? Kommentar av
aramia
4 oktober 2009
mmm.... Kommentar av
ade
17 november 2009
fungerar väldigt dåligt om man inte tillsätter ca dubbelt så mycket mjöl! Kommentar av
tanya
7 augusti 2010
Oerhört goda! Jag och min sambo har gjort det till en tradition att äta brunch på lördagarna och dessa scones är en av våra favoriter =) Vi har inte ändrat något i receptet förutom att man kanske slänger i lite extra mjöl då och då. Jag ersätter alla mjölkprodukter med laktosfria produkter, men det lär knappast förändra smaken. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HembakatBaka bättre bröd!Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla! FläskpannkakaMatiga pannkakorNyttiga och matiga pannkakor serverade med matig fyllning är tacksam vardagsmat. Använd gärna lite grövre mjöl i smeten, till exempel i grahamspannkakor. Eller var bekväm och använd ugnen. Klassisk ugnspannkaka går att variera i det oändliga. Prova att byta ut lite av vetemjölet mot grahamsmjöl eller dinkelmjöl. Smaksätt pannkakan med äppelbitar, finhackad lök, riven ost eller bacon. Eller laga klassisk fläskpannkaka och servera med linongsylt, rivna morötter, lättkokt broccoli och vitkålssallad. Bekvämt, snabbt och lättlagat. Och gott såklart!
Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Hej,
Hur får du 285 g mjöl att bli en "grynig massa" med hjälp av 20 g smör? Säkert att det inte ska vara 120 g? Jag la nog i minst det dubbla men sedan löste ju mjölken problemet. Använde siktat Dinkel, frasigt och gott.