Smälta smöret till degen?
heej jag är ganska kass på att baka men jag undrar om man ska smälta smöret och blanda det med mjölken så att det blir fingervarmt eller ska man lägga i smöret i mjölken och mjölet och knåda in det?
- Emma
Jadu... vad är det du bakar för någonting? Bullar? Bröd? Jag skulle säga att det går bra båda delar. Antingen smälter du smöret och blandar med mjölken (se upp så degvätskan inte blir för varm!) eller så knådar du in det mjuka smöret i degen. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarVakna mjukt!Att vakna på rätt sida är en bragd. Med mjuka frukostbröd är du en bra bit på väg. SconesPizzasconesSugen på hemlagad pizza? Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka. SockerkakorKlassisk kaka står sig genom trender.
Fikatrender kommer och går. Och visst är det roligt att prova något nytt till kaffet. Men sen finns kakorna som alltid kommer tillbaka. Klassiska sockerkakor med olika smaksättning är svårslagna som fikabröd. Lättbakade, billiga, snabba, hållbara och fantastiskt goda! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|