Scones dagen efter?
Kan man äta scones dagen efter?
- sandra
Det enkla svaret är såklart "javisst!". Det går att äta scones dagen efter. Men... de kommer aldrig att smaka som nygräddade. Scones är snabbröd och inget som egentligen ska göras i förväg. Vill du förbereda så gör du istället sconesen dagen före, täcker dem med plast och förvarar dem i kylen ogräddade tills de ska serveras. Då gräddar du dem och har vips nybakat! Har du däremot fått scones över som inte gått åt kan du värma dem i ugn lite försiktigt så kommer de att smaka okej även dagen efter. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Tilde
13 april 2014
Jag tror kocken misstolkade frågan. Frågan syftar väl ändå på om det är ok att bjuda scones dagen efter man tagit hem ett ragg från krogen? Svar av Namn/signatur
9 januari 2015
vA MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Enklaste - och godaste - pastanPasta på italienskaIbland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek. RabarberRabarbertiderNu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins? Tårta i långpannaTårta till alla!För att spara tid i köket nöjer vi oss med en fyllning i tårtan och satsar på garneringen istället - färska bär är ändå nästan det godaste av allt! Sätt gärna färg och smak på långpannetårtan med färska blad också, citronmeliss och mynta blir allra godast. Fyllningen kan varieras i det oändliga; prova våra förslag på citronkräm och mandelkräm! De är lätta att lyckas med och smakar fantastiskt bra. Kavla upp ärmarna och kör igång! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Tack för en jättebra "sajt" jag har gjort ostscones och haft till soppa . Har aldrig ätit så goda scones,. Första gången halverade jag receptet, Men denna gång glömde jag det och gjorde hel sats. MEN de smakar även jättebra till frukost med smör och ost. Ska testa och lägga i kylen över natten nästa gång!! Tack för bra tips!