Scones dagen efter?
Kan man äta scones dagen efter?
- sandra
Det enkla svaret är såklart "javisst!". Det går att äta scones dagen efter. Men... de kommer aldrig att smaka som nygräddade. Scones är snabbröd och inget som egentligen ska göras i förväg. Vill du förbereda så gör du istället sconesen dagen före, täcker dem med plast och förvarar dem i kylen ogräddade tills de ska serveras. Då gräddar du dem och har vips nybakat! Har du däremot fått scones över som inte gått åt kan du värma dem i ugn lite försiktigt så kommer de att smaka okej även dagen efter. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Tilde
13 april 2014
Jag tror kocken misstolkade frågan. Frågan syftar väl ändå på om det är ok att bjuda scones dagen efter man tagit hem ett ragg från krogen? Svar av Namn/signatur
9 januari 2015
vA MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HelgmenynMoussaka till helgenEn ångande moussaka är riktig helgmat, perfekt att laga åt många och lätt att göra! HalloweenDags för Halloweenfest!I helgen blir det Halloweenfirande! Snygg och spöklik cheesecake med hallon är perfekt att bjuda på. EfterrätterMarängAlla som någon gång haft höns förstår varför vi äter ägg just till Påsk... Det är nu som äggen kommer! Och även om du kanske inte har egna höns så finns ekologiska ägg att köpa i snart sagt varje butik. Ägg ingår ju i många av våra vanligaste bakverk. Tänk dig en solgul sockerkaka, fortfarande varm... Eller våra älskade pannkakor! Koka inte alla ägg i påsk utan spara några och laga en härlig fruktmaräng som avslutning på en riktigt påskmiddag! Mjuk maräng som täcke till frukt eller bär lyfter fram smaken på en fint sätt. En utmärkt efterrätt som passar fint till helgen! Glad påsk önskar pepparochsalt.se! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Tack för en jättebra "sajt" jag har gjort ostscones och haft till soppa . Har aldrig ätit så goda scones,. Första gången halverade jag receptet, Men denna gång glömde jag det och gjorde hel sats. MEN de smakar även jättebra till frukost med smör och ost. Ska testa och lägga i kylen över natten nästa gång!! Tack för bra tips!