Fruktscones

Goda, små scones med torkad frukt! Ett recept som passar bra både till fika och som lyxigt mellanmål. Servera med smör, lagrad ost och kanske en klick marmelad.

Du behöver

  • 3 dl filmjölk
  • 100 g smör
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 dl russin
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 msk rårörssocker eller muscovadosocker (vanligt socker går också)
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

30 små scones

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Klipp aprikoserna i mindre bitar. Blanda ner dem och russinen i degen.

Blanda ner filmjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Platta, eller kavla ut degen på en mjölad yta till den är cirka en centimeter tjock. Ta ut cirka 30 stycken scones med ett mått, ett glas eller en pepparkaksform. Kakorna ska bli cirka 6-7 centimeter i diameter.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 8 minuter. Låt svalna något och servera sedan nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Anonym!!
18 februari 2010

Ska göra scones nu!

Min bor har inte provat det förut han tycker att det är inte goda men han ska se att de är goda snart!

Så det blir en överaskning!

Jag e själv bara 12!

Kommentar av Anonym!!
18 februari 2010

Det ska bli vanliga scones!!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Fruktrecept

Fem om dagen

Paj, sallad, soppa, smoothie. Vi äter gärna fem frukter om dagen, särskilt när de samsas i en fruktsallad!

fruktrecept.se

Grilltips

Marinera mera!

Är grillen varm? En enkel marinad skiljer godkänt från grillfest!

helgmenyn.se


Midsommar

Matjessill i ny kostym!

Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen!

Färskpotatis, späda salladsblad, gräslök, gräddfil… också matjessill. Ofta serverar vi sillen kryddad som den är men på några minuter kan du lätt variera smakerna på midsommarbordet. Blanda en god citronmatjessill som passar bra till potatisen. Gör enkel och klassisk matjeröra att servera på hårt bröd. Eller krydda snabbt med vitlök och chilisås… Bottna serveringsfatet med salladsblad, kall, skuren potatis och toppa med sillen. Eller gör en ljummen potatissallad med bacon och tomat – mättande som passar både midsommar och brunch dagen efter! Trevlig midsommar önskar pepparochsalt.se!

 sillrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...