Glutenfria scones?
hej min son tål ej vetemjöl, men havre, bovete och korn kan jag använda dessa i scones?
- anna
Scones är ett ganska ljust och mjukt bakpulverbröd. Visst kan du använda en del havre i sconsen och även lite bovete eller korn. Om du utgår ifrån glutenfri mjölmix och blandar i havre kan du nog få någonting som är ganska likt vanliga scones. Men ju mera grovt mjöl, av bovete eller korn du tillsätter desto mindre lika scones blir de och desto kompaktare lär de bli. Kommentar av
osignerat
21 november 2012
ja de kan du!!!!! Kommentar av
Carina
28 juni 2011
Prova att blanda i fiberhusk om du inte använder vetemjöl så får du någonting som binder ihop bröden! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Koka syltBär kvar i frysen?Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken! EfterrätterKlassiskt!En god efterrätt kan lyfta vilken måltid som helst! Varför inte en klassisk pudding? FrukostbullarFrukostbullarna som får dagen att lyfta!
Frasiga frallor kan smaka fantastiskt. Men många av oss föredrar lite nyttigare frukost till vardags. Med hembakade frukostbullar kan du enkelt baka nyttigt och gott. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
men kan man inte använda mjölmix?