Spara sconesdeg?
Om man vill spara degen till senare, hur länge klarar sig den då i kylskåp? Går det att frysa den?
- Sanna
Hej Sanna! Du kan spara degen över natten i kylen och om du gör färdiga (men inte bakade) scones så kan du frysa dem. De kommer dock inte att bli riktigt lika luftiga som om du gräddat dem direkt / Magnus
Redaktionens kommentar
Tyvärr... har du tagit dem ur ugen är det nog lite sent. Prova lite längre tid nästa gång och lycka till!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Baka med rabarberÄlskade rabarber!Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara. Lyxig risottoKrämig räkrisotto
Vägen till en lyckad risotto är att späda den med lite buljong i taget medan den koka samman. Den får aldrig koka torrt! Tänker du bara på det är det lätt att lyckas med både svamprisotto, saffransrisotto och risotto med salami. Eller varför inte risotto med fänkål och ruccola eller paprika och timjan? Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
har bakat saffransscones, de blev bra utåt sett men lite degiga i mitten...kan jag baka om dem?