Scones med jäst?
Hej! Är det möjligt att baka scones med jäst, som vanligt matbröd? Åt scones på ett fik, kändes nästan som vanligt matbröd, så underbart gott, (godare än alla dem scones recept jag försökt mig på) ..och framför allt man kunde bre på smör utan att dem smulade sig..
- Tessan
Jo, visst kan du baka scones med jäst. Men... då är det inte längre scones (tycker jag)! Scones är ju bakpulverbröd. Du kan förstås tillsätta lite jäst för att få de mera luftiga. Då får du mjuka bröd som påminner om scones. Prova med bara 5-10 gram jäst och låt degen jäsa på plåten en stund innan du gräddar. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FormbrödKom i form med hembakat bröd!Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd! VegetarisktEnkel och god vego med fyllda grönsaker i ugnAtt fylla grönsaker, rotfrukter eller svamp och gratinera i ugn är en snabb väg till god vegetarisk mat. I ugnen tillagas maten utan passning och stekta ytan lockar fram helt andra smaker än i en gryta. Prova själv och upptäck goda rätter som passar både vegetarianer och inbitna köttätare. Fylld quornfilé är snabbvarianten och vill du ha ett alternativ till köttfärs är quornfärsfylld-squash ett gott recept. Fyllda auberginer med ost och grönt är riktigt gott, liksom fyllda potatisar eller champinjoner under parmesantäcke! Precis som favoriten – butternutpumpa fylld med majs, rödbeta, morot och ost… Servera varmrätterna som de är med bröd eller ris och du har en god och värmande vego–middag! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|