Fetaost scones

Roliga fetaost scones med honung och basilika! En av våra läsare, Johanna har skickat in receptet på scones bakade i muffinsform.

Du behöver

  • 7-8 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör (rumstempererat)
  • ca 30 g fetaost
  • ca 5 dl turkisk lantyoghurt
  • basilika
  • honung

Gör så här:

Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Blanda sedan i rumstempererat smör och fetaost, kör mixern tills det blir en grynig massa.

Tillsätt yoghurten lite i taget tills dess att degen har en bra, "klickbar" konsistens.

Vänd ner färsk, hackad basilika i önskad mängd och rör om.

Fördela degen i muffinsformar, gärna i silikonform. Ringla över lite honung.

Grädda i mitten av ugnen i 15 - 20 min på 210 grader. Låt svalna en aning och servera sedan med smör, rosmarmelad eller helt naturella.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av asmaatef
3 juni 2009

jätte goda

Kommentar av apan
28 mars 2009

sååååååååå goda

Kommentar av Johan
21 augusti 2010

Supergott! Smakade som bröd fast med smak av basilika och yoghurt. Jag blandade även i kaviar och ca 1dl Dworek med oerhört lyckat resultat.

Kommentar av ekebacken
4 oktober 2010

Låter fantastiskt. Blir att prova på torsdag när mina vänninor kommer.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Påskfika

Fika med påsktårta

Långhelgen till påsk ger gott om tid för såväl fika som trerätters, så baka en stilig påsktårta och bjud vänner och familj!

bakatårta.se

Frukostbullar

Baka tre sorters bullar av samma deg!

Nybakade frukostbullar får den segaste morgon att ljusna. Prova att baka tre sorters bullar av samma deg!

frukostbullar.se


Formbröd

Kom i form med hembakat bröd!

Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd!

Vägen till ett gott bröd är ofta att vara försiktig med mjölmängden. För mycket mjöl ger torra bröd som inte jäser upp som de ska. Men degen blir lätt vek (lös) med mindre mjöl och om man använder grovt mjöl eller mycket rågmjöl och då kan en form vara lösningen.
Baka klassiska fullkornsbröd med surdeg och massor av hela korn – perfekt till ost, kallskuret och till inlagd sill. Gör gott och enkelt rågbröd till frukostmackorna eller gör ett surdegsbröd med mycket råg, russin och pumpafrön. Eller till brytbrödet på morgonen.
Men inte bara grova bröd mår bra av stöd. Även ljusa och luftiga brödtyper blir bättre i for-men. En focaccia görs av en vek deg som jäser fina luftbubblor i en långpanna, prova en variant med ost eller med oliver! Och till det godaste rostbrödet krävs också en form – hembakat toastbröd är en oslagbar frukost. Håll formen helt enkelt, eller snarare – låt formen hålla din deg!

 hembakatbrod.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...