MajsmjölssconesGoda, gyllengula scones som går fint ihop med de flesta pålägg! Du behöver
Gör så här:Blanda mjölsorterna, russin, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i åtta bitar och platta ut till runda kakor, cirka 8-10 centimeter i diameter. Nagga kakorna med en gaffel. Pensla med vatten och strö över sesamfrön. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 8 minuter. Servera nygräddade och varma! Svar av Namn/signatur
11 maj 2018
Istället för menar jag Kommentar av
osignerat
8 januari 2011
Väldigt goda. Passar utmärkt tillsammans med en kryddstark måltid, eller varför inte med lite jalapenogelé. Kommentar av
osignerat
4 januari 2011
Behövs lite mer mjöl... MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FormbrödKom i form med hembakat bröd!Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd! LättlagatSnabbmatDet är lätt att stirra sig blind på koktider när det är bråttom i köket. Inte konstigt att pasta är en självklar vardagsrätt. Pastagratäng från frysen är lätt att värma! Men ofta är det antalet moment och tillbehör som avgör hur snabbt du har maten på bordet. Rätter där allt lagas i samma gryta vinner många gånger. Svampsoppa, bondomelett eller champinjonrisotto är alla klara på under halvtimmen, sköter sig själva stor del av tiden och är mycket godare än mikrovärmd färdigmat! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Jag prövade m bara majsmjöl. Bytte ut mot vete i den klassiska receptet. Gick bra. Litet smuligt