Glutenfria scones?
hej min son tål ej vetemjöl, men havre, bovete och korn kan jag använda dessa i scones?
- anna
Scones är ett ganska ljust och mjukt bakpulverbröd. Visst kan du använda en del havre i sconsen och även lite bovete eller korn. Om du utgår ifrån glutenfri mjölmix och blandar i havre kan du nog få någonting som är ganska likt vanliga scones. Men ju mera grovt mjöl, av bovete eller korn du tillsätter desto mindre lika scones blir de och desto kompaktare lär de bli. Kommentar av
osignerat
21 november 2012
ja de kan du!!!!! Kommentar av
Carina
28 juni 2011
Prova att blanda i fiberhusk om du inte använder vetemjöl så får du någonting som binder ihop bröden! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LaxlasagneLaxen gillar pastaLax och pasta är som gjorda för varandra. Laxlasagne är självklar helgmat! BakakakaBanankaka som muffinsBanankaka börjar bli en klassiker för många baksugna. Den är lättbakad, hållbar och saftigt god. MellanmålFyll på med mellanmål
Såväl bär som frukt är utmärkta som bas i mellanmål. Finfina vitaminer och naturligt socker från en god hallonsmoothie eller enkel apelsinsallad är perfekt när magen kurrar på eftermiddagen. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
men kan man inte använda mjölmix?