HavresconesScones med en rund och fin havresmak! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i 4-6 bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
17 december 2016
Kan man laga dessa glutenfritt? Med glutten fri mjöl smakar dom annorlunda? Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
17 december 2016
Kan man ersätta mjölken med fil eller yogurt? Blir dom saftigare då? Kan jag låta degen stå övernatt? Kommentar av
Emma
26 januari 2014
Jättegoda scones! Kommer absolut göras fler gånger! :) Kommentar av
Luzita
11 september 2013
funkar det om man tar bort sockret i detta receptet? eller blir dem inte alls goda då?
Redaktionens kommentar
Jodå - det är inga som helst problem att utesluta sockret.
Kommentar av
osignerat
5 januari 2013
God kram latifa alva Kommentar av
Li
19 september 2012
Vilken härlig sida jag kommit till! Allt om scones! Toppen! Kommentar av
Mari
19 augusti 2012
Jättegott. Använde fiberhavregryn och tog 2dl yoghurt och 1dl mjölk. Blev jättebra. Kommentar av
Klara
28 juni 2012
Ersätt sockret med honung! Mums, scones smakar nästan lite digestivekex! Kommentar av
Magnus
18 mars 2012
Om ni smälter smöret i panna först blir det enkelt att blanda ihop degen. Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Mat på minuterNyttig snabbmat med fisk och grönt till vardagsSvårt att slita dej fri från julhelgens matfester? Laga snabb och god couscouspytt med lax och fänkål på några minuter! SkorporKnaprigt med snitsLitet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan! Smart helgmatLyxig kyckling - helgmat som räcker länge!Mycket finns att vinna på att ta till vara så mycket av råvarorna som möjligt. Både för plånboken och miljön. Men också för att det finns så mycket god mat du lättast gör på rester! Lagar du en riktigt god helstekt kyckling till helgen och serverar den med gräddsås och rotfrukter har du en fantastisk söndagsmiddag. Prova vårt nya recept med härlig fyllning av champinjoner, krutonger och vin som får både smaklökar och ögat att jubla… Det som blir över använder du till nya, goda rätter dagen därpå. En god kycklinggryta är snabbmat med mycket smak. Till en paj, sallad eller pasta är kall kyckling utmärkt. Och vill du ta tillvara hela kycklingen provar du att koka fond på resterna och göra en mustig kycklingsoppa med potatis och rotfrukter. Så mycket gott av ut av bara en rätt! Ett gott tips: Välj kravmärkt kyckling så gör du bra för djur, miljö och smaken! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Tycker verkligen om Havresconesen, med vaniljsocker! Tack för resepten!